Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


När du börjar åka i skridskoskolan har Partille KK inga krav på att skridskorna ska se ut på ett speciellt sätt. Men du kommer snart att märka att skridskornas kvalité har mycket stor betydelse för barnens framsteg och att intresset för åkningen många gånger beror på hur de sitter på foten.


Hur ska då skridskorna vara?

Det är viktigt att skridskokängan är stadig så att vristen stöds ordentligt. Alla tränare jobbar först med att lära barnen att stå riktigt dvs att skridskoskenan bildar en 90 graders vinkel mot isen vilket är viktigt för den fortsatta träningen. Det kan också vara skadligt för fötter och vrister att stå snett under ett helt träningspass.

Skridskorna bör inte köpas för stora - de skall passa foten och sitta stadigt.

Skridskorna ska vara välslipade. Om skäret inte är skarpt, skjuter barnet ifrån med taggarna och lär sig fel eftersom man ska ta fart med hela skäret.

 

För att skridskorna ska hålla länge är det viktigt att sköta om dem på rätt sätt. Här är några tips:

Ha alltid skridskoskydd när du inte är på isen, annars blir skenorna slöa. Efter träningen ska skenorna torkas av med en handduk. Låt inte skydden sitta på för då rostar skenan. Förvara skridskorna i två påsar av tyg så de inte skaver mot varandra. Låt skridskorna torka i vanlig rumstemperatur.

 

Tips vid köp av nya skridskor.

Det är dyrt att köpa konståkningsskridskor av bra kvalité. Klubben har många åkare så det finns bra begagnade skridskor att köpa billigare för nybörjarna. Det är bra andrahandvärde på begagnat. När du köper, kontrollera noga att lädret i skaftet är hårt och kraftigt. Är du osäker, rådgör med din tränare.

 

Klubben hyr ut nybörjarskridskor. 

Klubben har ett antal nybörjarskridskor av märket Risport för uthyrning i storlek 25-37. 
För mer information, gå in under rubriken Verksamhet>Skridskoskola.

Uppdaterad: 16 DEC 2012 10:27 Skribent: Karin af Ekenstam

 

oves

Sport with Success
 

teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo
 

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Box 2008
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link