Hoppa till sidans innehåll

Information om säsongen 2019/2020


Hej alla åkare och vårdnadshavare. Välkomna till en ny konståkningssäsong.

Här hittar du aktuell information
All aktuell information läggs ut på vår webbsida, www.partillekonstakning.se. Ta gärna för vana att gå in där regelbundet, så att ni inte missar viktig information om istider, ändringar i schemat, arbetsuppgifter och tävlingar. Gå gärna med i klubbens facebook-grupp Partille konståkningsklubb, där man kan dela information med andra medlemmar i klubben. Webbplatsen; www.partillekonståkning.se

Värdegrund - RUGG
Partille konståkningsklubb arbetar utifrån en värdegrund utformad av åkare, tränare och styrelse.
R – Respekt U – Utveckling G - Glädje G - Gemenskap
Läs mer om RUGG på klubbens hemsida.

Föräldramöte för färggrupper och skridskoskolan.
Under oktober kommer styrelsen att kalla till föräldramöte. Datum kommer att anslås på webben och facebook.

Tränare och träning
Vår huvudtränare Imi Raabe ska tillsammans med klubbens övriga tränare Johanna af Ekenstam, Frida Hallervik, Victoria Gerald, Emilia Bergwall, Wilma Robertsdotter-Spertina, Fanny Raabe, Tilda Alvén och Meja Lehto hjälpa och lotsa våra åkare genom kommande säsong. Alla klubbens tränare är utbildade. Varje skidskole- och färggrupp har en ansvarig tränare. För skridskoskolan har vi också ett antal hjälptränare som alla är tävlingsåkare i klubben. Aktuellt schema för säsongen för färggrupper och skridskoskolan finns publicerat på klubbens hemsida.
Har ni frågor som rör träningen, kontakta din ansvariga tränare. Tränarna bestämmer vilka åkare som är aktuella för att byta grupp samt när en åkare är redo för att ta märke och för att göra test.
Läs gärna mer kring märken och tester på klubben hemsida, Bra att veta är att föräldrar inte närvarar i ishallen under testen.

Kontaktuppgifter till samtliga tränare;

Imi 07 06 26 26 10

Johanna 07 62 83 16 15

Frida 07 27 32 51 23

Fanny 07 08 66 63 80

Wilma 07 25 24 85 23

Meja 07 02 09 16 11

Emilia 07 28 41 69 10

Tilda 07 34 14 60 98

Victoria 07 22 44 70 14

Linn 07 03 04 43 33

Eline  07 33 56 93 31

Meddela frånvaro
Frånvaro ska så snart som möjligt meddelas tränaren. Detta är extra viktigt om man tävlar så att vi inte behöver betala tävlingsavgifter för dem som inte kan delta.

Inställda träningar
Följande dagar är träningen inställd på grund av andra arrangemang i ishallen.
OBS! Datumen är preliminära och det kan ske ändringar. Ta för vana att titta på hemsidan regelbundet.
2-3 november
2-5 januari
1-2 februari
14-15 mars
21-22 mars

Viktiga datum
Under kommande säsong kommer klubben att arrangera två tävlingar, juluppvisning och klubbmästerskap samt vårshow. Dessa är dagar som är aktuella. Notera detta i era kalendrar!

 • Tävling Isbiten (Stjärntävling – C-åkare): 2-3 november 2019
 • Julshow och klubbmästerskap (hela klubben deltar inklusive skridskoskolan): 14-15 december 2019
 • Tävling Partille Trophy (A och B – åkare): 1-2 februari 2020
 • Vårshow (hela klubben deltar inklusive skridskoskolan) 26 mars genrep, 27 mars skolföreställningar, 28 mars föreställningar för allmänheten.

Omklädning
Omklädningsrum 4 är föräldrafritt. Vänligen respektera detta då de äldre åkarna vill kunna byta om utan att föräldrar finns i rummet. De barn som är i behov av hjälp från föräldrar kan byta om i något av de andra omklädningsrummen.

Tävlingar
Åkare som tävlar måste ha tävlingslicens. I tävlingslicensen ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa. Tävlingslicensen är 350 kronor för hela säsongen. Klubben betalar in samtliga licenser innan tävlingssäsongen börjar och avgiften för licens läggs sedan på höstfakturan.
Under våren 2019 deltog några av klubbens åkare i en tävling i Hamburg, Tyskland. Ambitionen är att kunna möjliggöra en utlandstävling per säsong, styrelsen återkommer med information.
Vill man som vårdnadshavare ha mer detaljerad information kring en enskild åkares planerade tävlingssäsong, prata med ansvarig tränare.

Obligatoriskt att arbeta på tävlingar och shower för vårdnadshavare till barn i
färggrupperna.
För att kunna genomföra tävlingar och uppvisningar samt behålla våra förhållandevis låga avgifter är vi helt beroende av att föräldrar ställer upp och arbetar. Det är obligatoriskt att hjälpa vid två tillfällen per barn och säsong, kan du inte de tilldelade dagarna måste du byta med någon till ett annat evenemang. Det går också bra att skicka en ersättare. Mer information om arbetsfördelning kommer inför respektive evenemang då listor anslås i klubbrummet.

Så här ser arbetsfördelningen ut mellan grupperna vid säsongen 2019/2020-års evenemang:

 • Isbiten: gul, orange, silver och cerise
 • Julshow och klubbmästerskap: rosa, röd, grön
 • Partille Trophy: guld, lila, vinröd
 • Vårshowen: ALLA grupper

Dessutom är det obligatoriskt för alla familjer i färggrupperna att;

 • Lämna ½ kilo kaffe/åkare/säsong i klubbrummet märkt med namn och grupp så vi vet vem som lämnat det.
 • En dag under säsongen behöver varje familj sälja fika en torsdag med start den 26 september. Listor sitter uppsatta i klubbrummet. Instruktioner för fikaförsäljning finns på anslagstavlan i klubbrummet och på webben. Swishade belopp förs över till klubbens bankgiro 355-4870. Försäljning sker klockan 16.30-18.30 på torsdagar. I uppgiften ingår att baka eller köpa kakor, bullar mm och förbereda och genomföra försäljningen och efterarbete så som städning av klubbrummet.

För att driva verksamheten är klubben också i stort behov av frivilligt engagemang i olika former – stort som smått. Mejla This is a mailto link om du kan bistå eller vill veta mer. Just nu behöver vi särskilt:

 • Ekonomikunnig - Klubben behöver stöd av ekonomikunniga personer som kan bistå vår kassör.
 • Tävlingsledare - Klubben har många tävlingsåkare och ordnar under säsongen tre tävlingar. För att kunna genomföra dessa är vi nu behov av tävlingsledare. Klubben står för utbildning.
 • Aktiva föräldrar. Klubben behöver fler personer i till exempel showkommittén. Där kan det bland annat handla om att sy kostymer till showen.
 • Sponsorer - Har du sponsorkontakter eller själv möjlighet att bidra som sponsor eller med olika produkter i samband med evenemang? Mejla This is a mailto link

Skridskoskolan
Skridskoskolan startar hösten 2019 söndag den 22 september kl 10 och torsdag 26 september kl.17. Annika Beckman i styrelsen ansvarar för skridskoskolan. Just nu är platserna fullsatta, men det går bra att sätta upp sig på kö för den som är intresserad av att börja.
Anmälan görs till: This is a mailto link


Hyrskridskor
Våra hyrskridskor är i första hand avsedda för skridskoskolan. Det finns också bra begagnade konståkningsskridskor att köpa. Titta på klubbens facebook sida och andra köp och säljsidor för konståkning, det finns en hel drös som man hittar om man söker.

Meddela om kontaktuppgifter ändras
Om du som vårdnadshavare har förändrade kontaktuppgifter, var snäll och meddela detta omgående på klubben e-post. Information om avgifter skickas ut via e-post och för att minska krånglet med icke aktuella adresser och påminnelseavgifter vill styrelsen hellre ha två mejl än inget. E-post till Partille konståkningsklubb; This is a mailto link

Avgifter
I höstens avgift ingår; Träningsavgift baserat på antal timmar man tränar i veckan, klubbavgift samt licensavgift.
I vårens avgift ingår; Träningsavgift baserat på antal timmar man tränar i veckan samt licensavgift om åkaren blivit tävlingsåkare under säsongen.
Skridskoskolan betalar träningsavgift men ingen klubbavgift.
Information om avgift skickas via mejl till angiven vårdnadshavare och skall betalas inom 30 dagar. Betalad avgift innebär att man ingått avtal om medlemskap i klubben.


Personuppgiftshantering
Partille Konståkningsklubb följer Riksidrottsförbundets uppförandekod avseende hantering av personuppgifter.

 

Partille Konståkningsklubb
Styrelsen och klubbens tränare

Uppdaterad: 16 SEP 2019 22:19 Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

  

oves


teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Vallhamra Ishall, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@partillekonstak...

Se all info