Hoppa till sidans innehåll

Information om Säsongen 2021/22


Hej alla åkare och vårdnadshavare. Välkomna till en ny konståkningssäsong.

Här hittar du aktuell information
All aktuell information läggs ut på vår webbsida, www.partillekonstakning.se. Ta gärna för vana att gå in där regelbundet, så att ni inte missar viktig information om istider, ändringar i schemat, arbetsuppgifter och tävlingar. Gå gärna med i klubbens facebook-grupp Partille konståkningsklubb, där man kan dela information med andra medlemmar i klubben. Webbplatsen; www.partillekonståkning.se

Värdegrund - RUGG
Partille konståkningsklubb arbetar utifrån en värdegrund utformad av åkare, tränare och styrelse.
R – Respekt U – Utveckling G - Glädje G - Gemenskap
Läs mer om RUGG på klubbens hemsida.

Tränare och träning

Vår huvudtränare Imi Raabe ska tillsammans med klubbens övriga tränare Johanna af Ekenstam, Victoria Gerald, Emilia Bergwall, Wilma Robertsdotter-Spertina, Linn Pehrsson och Elma Tedbrandt hjälpa och lotsa våra åkare genom kommande säsong. Alla klubbens tränare är utbildade. Varje skridskoskole- och färggrupp har en ansvarig tränare. För skridskoskolan har vi också ett antal hjälptränare som alla är tävlingsåkare i klubben. Aktuellt schema för säsongen för färggrupper och skridskoskolan finns publicerat på klubbens hemsida.
Har ni frågor som rör träningen, kontakta din ansvariga tränare. Tränarna bestämmer vilka åkare som är aktuella för att byta grupp samt när en åkare är redo för att ta märke och för att göra test.
Läs gärna mer kring märken och tester på klubben hemsida, Bra att veta är att föräldrar inte närvarar i ishallen under testen.

Kontaktuppgifter till samtliga tränare finns på vår hemsida.

Meddela frånvaro
Frånvaro ska så snart som möjligt meddelas tränaren. Detta är extra viktigt vid tävling, så att vi inte behöver betala tävlingsavgifter för dem som inte kan delta.

Grupp-samordnare

I varje färggrupp behöver en grupp-samordnare utses, som är den som kan sprida information inom gruppen och t.ex fördela arbetsuppgifter vid olika arrangemang när vi behöver hjälp av föräldrar. Vi rekommenderar att tex skapa en WhatsApp-grupp, mailinglista eller liknande för att sprida information till alla i gruppen.

Omklädning
Omklädningsrum 4 är föräldrafritt. Vänligen respektera detta då de äldre åkarna vill kunna byta om utan att föräldrar finns i rummet. De barn som är i behov av hjälp från föräldrar kan byta om i något av de andra omklädningsrummen, eller på läktarna. För att minska smittspridning så vill vi att åkarna sprider ut sig i de tillgängliga omklädningsrummen, så det inte blir för trångt.

Inställda träningar
Följande dagar är träningen inställd på grund av andra arrangemang i ishallen: 5-7 november, 2-5 januari

OBS! Det kan ske ändringar. Ta för vana att titta på hemsidan regelbundet.

Viktiga datum
Under kommande säsong kommer klubben att arrangera följande:

 * 13-14/11 Isbiten Cup, vår stjärntävling för C-åkare

 * 18-19/12 Julshow och klubbmästerskap för alla åkare

 * 22-23/1 2022 Partille Trophy, vår klubbtävling för A- och B-åkare

 * 24-26/3 2022 Vårshow - genrep och uppträdanden 

Vi kommer att ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer, och anpassa arrangemangen efter dessa.

Obligatoriskt att arbeta på tävlingar och shower för vårdnadshavare till barn i färggrupperna.
För att kunna genomföra tävlingar och uppvisningar samt behålla våra förhållandevis låga avgifter är vi helt beroende av att föräldrar ställer upp och arbetar. Det är obligatoriskt att hjälpa vid minst två tillfällen per barn och säsong, och i år ser fördelningen ut enl följande:

Isbiten: Silver, Orange, Blå, Aprikos och Vinröd

Julshow och KM: Guld, Grön

Partille Trophy: Lila, Cerise, Rosa, Vinröd, Turkos, Grön

Vårshow: Alla grupper  

Notera att det kräva att några grupper arbetar ett extra pass för att det ska gå ihop, och denna säsong slumpades Grön och Vinröd för det.

Mer information om arbetsfördelning kommer inför respektive evenemang då listor anslås i klubbrummet.

 I samband med skridsko-skolan på torsdagar har vi fikaförsäljning (start 7/10), och därmed obligatoriskt för alla familjer i färggrupperna att sälja fika en torsdag per säsong. Dessutom ska man lämna ½ kilo kaffe/åkare/säsong. 

För få in pengar till verksamheten så har vi beslutat att alla åkare i färggrupp ska sälja produkter från NewBody, och senare på terminen även ljus från Kirrat och klart. Mer info om detta finns på hemsidan.

För att driva verksamheten är klubben också i stort behov av frivilligt engagemang i olika former – stort som smått. Mejla This is a mailto link om du kan bistå eller vill veta mer. Just nu behöver vi särskilt:

  • Revisors-suppleant
  • Ekonomikunnig - Klubben behöver stöd av ekonomikunniga personer som kan bistå vår kassör.
  • Tävlingsledare - Klubben har många tävlingsåkare och ordnar under säsongen tävlingar. För att kunna genomföra dessa är vi nu behov av tävlingsledare. Klubben står för utbildning.
  • Aktiva föräldrar. Klubben behöver fler personer i till exempel showkommittén. Där kan det bland annat handla om att sy kostymer till showen.
  • Sponsorer - Har du sponsorkontakter eller själv möjlighet att bidra som sponsor eller med olika produkter tex som lotteri-priser i samband med evenemang? Mejla This is a mailto link

Skridskoskolan
Skridskoskolan startar hösten 2021 söndag den 26 september kl 10 och torsdag 30 september kl.17. Just nu är platserna fullsatta, men det går bra att sätta upp sig på kö för den som är intresserad av att börja.
Anmälan görs till: This is a mailto link


Hyrskridskor
Våra hyrskridskor är i första hand avsedda för skridskoskolan. Det finns också bra begagnade konståkningsskridskor att köpa. Titta på klubbens facebook sida och andra köp och säljsidor för konståkning, det finns en hel drös som man hittar om man söker.

Meddela om kontaktuppgifter ändras
Om du som vårdnadshavare har förändrade kontaktuppgifter, var snäll och meddela detta omgående på klubbens e-post. Information om avgifter skickas ut via e-post och för att minska krånglet med icke aktuella adresser och påminnelseavgifter vill styrelsen hellre ha två mejl än inget. E-post till Partille konståkningsklubb; This is a mailto link

Uppsägning av plats

Vid uppsägning av plats i färggrupp/skridsko-skolan så vill vi att ni meddelar det till This is a mailto link så vi får in uppsägningen skriftligt.

Avgifter
I höstens avgift ingår; Träningsavgift baserat på antal timmar man tränar i veckan, klubbavgift samt licensavgift.
I vårens avgift ingår; Träningsavgift baserat på antal timmar man tränar i veckan samt licensavgift om åkaren blivit tävlingsåkare under säsongen.
Skridskoskolan betalar träningsavgift men ingen klubbavgift.
Information om avgift skickas via mejl till angiven vårdnadshavare och skall betalas inom 30 dagar. Betalad avgift innebär att man ingått avtal om medlemskap i klubben.

Tävlingar
Åkare som tävlar måste ha tävlingslicens. I tävlingslicensen ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa. Tävlingslicensen är 350 kronor för hela säsongen. Klubben betalar in samtliga licenser innan tävlingssäsongen börjar och avgiften för licens läggs sedan på höstfakturan. Det är tränaren som bestämmer vilka tävlingar en åkare ska delta i. De tävlingar som klubben anmäler en åkare till betalas av klubben, men det är viktigt att meddela om man inte kan delta, så att vi inte betalar in tävlingsavgifter i onödan. 
Vill man som vårdnadshavare ha mer detaljerad information kring en enskild åkares planerade tävlingssäsong, prata med ansvarig tränare.


Personuppgiftshantering
Partille Konståkningsklubb följer Riksidrottsförbundets uppförandekod avseende hantering av personuppgifter.

 

Partille Konståkningsklubb
Styrelsen och klubbens tränare

Uppdaterad: 18 SEP 2021 20:03 Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

  

oves


teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Vallhamra Ishall, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@partillekonstak...

Se all info