Hoppa till sidans innehåll

Konståkning


Som ny i klubben börjar man i Skridskoskolan där man vanligtvis går i 2-4 terminer. Det finns olika grupper inom Skridskoskolan, uppdelade efter ålder och förkunskaper så att alla ska ha roligt och kunna utvecklas på sin nivå.

När tränaren bedömer att åkaren är redo för nästa steg så flyttas man upp i en Färggrupp, även de indelade efter ålder och kunskapsnivå. 

Vid terminsstarterna sker ofta omflyttning i grupperna, framförallt under de första veckorna på höstterminen. I undantagsfall flyttas åkare även under terminerna om det blir öppningar i någon grupp. Det är bra att vara förberedd på att förändringar kan ske i ens grupp, både att man själv kan bli uppflyttad men också att nya åkare kan komma till i ens grupp.

När man klarat teknik-märke 1-3, är det dags för Tävlingstestet, och om man klarar detta så får man bli Tävlingsåkare. Tävlingsåkare behöver ha en betald licens för att få tävla och genomföra test. Som tävlingsåkare deltar du även i tester för att kunna placeras i rätt tävlingsgrupp.

För att åka konståkning behöver du rätt utrustning. Här kan du läsa lite mer om allt detta:

Utrustning

Teknikmärken

Licens

Testsystem

Uppdaterad: 10 FEB 2013 20:23 Skribent: Ulrica Hammarstedt

  

oves


teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Vallhamra Ishall, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@partillekonstak...

Se all info