Hoppa till sidans innehåll

Tävla


När man har klarat tävlingstestet får man möjlighet att börja tävla. Som nybliven tävlingsåkare så är man C-åkare. Man kan sedan genom att klara olika testnivåer bli B-åkare eller A-åkare. När man börjar tävla som C-åkare så är det på Stjärntävlingar, B-åkare tävlar på klubbtävlingar och A-åkare kan tävla på A-tävlingar och klubbtävlingar.

Läs gärna mer om de olika tävlingsstegen på Svenska konståkningsförbundets hemsida.

Musik väljs i samråd med tränaren som också informerar om hur lång musiken ska vara baserat på den tävlingsklass man tävlar i. När man har sin musik klar ska den brännas ut på en CD (Märks med namn, klubb, tävlingsklass och längd på musiken) som man tar med sig till ishallen samt skickas in till klubben i Mp3-format. Filen får vara max 10 mb och mailas till This is a mailto link

Det är klubbens huvudtränare som anmäler till tävlingar och man får information om vilken tävling man anmälts till på vår Facebooksida samt på träning.

Det är bra att veta att man inte är garanterad att komma med på den tävling man anmälts till. Senast 10 dagar innan tävlingen ska arrangören meddela vilka som kommit med samt presentera ett preliminärt tidsschema. Tränaren kommer informera om vilka som kommit med men man kan också själv titta på arrangerande klubbs hemsida där informationen vanligtvis presenteras. På stjärntävlingas så lottas startordningen och publiceras två dagar innan tävling och på klubbtävlingar dagen innan tävling. Detta sker oftast på kvällstid.

Tränaren meddelar vilken ansvarig tränare som kommer vara med på tävlingen och som man ska leta upp när man kommer till ishallen på tävlingsdagen.

Bra att tänka på:

  • Kom i god tid på tävlingsdagen. Tidsschemat är preliminärt och det är inte ovanligt att tävlingen går något snabbare än planerat. Håll koll på arrangörens tävlingssida där de kan informera om förseningar eller förändringar i tidschemat.
  • Se till att du har med dig allt du behöver. Skridskor, tävlingsdräkt (glöm inte strumbyxorna om du har klänning), CD, Hårspray och smink om man använder det, extra hårsnodd, bra skor och kläder till uppvärmning, hopprep. Även en filt kan vara bra att ha med sig. Klubbjacka eller klubbväst om man har.
  • Föräldrar ska inte följa med in i omklädningsrummet utan man lämnar sitt barn till tränaren eller vid anvisat omklädningsrum när man kommer till ishallen.
  • Ha roligt och heja på varandra!

Aktuella tävlingar och andra viktiga datum hittar du HÄR

Uppdaterad: 20 SEP 2021 10:17 Skribent: Therese Salmi
E-post: Adressen Gömd

  

oves


teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Vallhamra Ishall, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@partillekonstak...

Se all info