Hoppa till sidans innehåll

Historia


PKK bildades 15 januari 1970 av en grupp konståkningsentusiaster, bl. a. Ruth Eldh som under många år därefter verkade som tränare i klubben. Det första året hade man 4 timmar is per vecka på en utomhusrink. Denna frystes så snart det var kallare än +6° C i dygnstemperatur. Innan säsongen började hade man “gymnastik med uppmjukande rörelser”.

 

Det första året var medlemsavgiften 25 kr/termin och träningsavgiften 20 kr. Den 7 mars redan samma år hade man den första uppvisningen då förutom soloåkare också ett gruppnummer med flickor utklädda till blommor och ett med en skotteparad visades. Det var en del problem, bl.a. med en krånglande ljudanläggning.

 

Under 1972 fick klubben betydligt mer istid, 12 t/v och tillsammans med GK hade PKK ett avslutande uppvisningsnummer vid EM i Göteborg. Tämligen snart hade PKK över 100 medlemmar och både is- och markträning. En tävlingskommitté bildades 1972 och samma år ställde klubben för första gången upp i DM. Detta år arrangerades den första tävlingen i klubben, en s.k. klubbmatch mellan GK, Mariestads KK och PKK. Därefter arrangerades tävlingar regelbundet och PKK:s flickor deltog i distriktets tävlingar, B-DM, skol-DM och klubbmatcher.

 

Men klubbens fortsatta tränings- och tävlingsverksamhet hämmades avsevärt av den korta issäsongen p.g.a. den öppna anläggningen. I mitten på 70-talet planerades inbyggnad av isen, men det stupade på att bygglov inte beviljades. Demonstrationer under parollen ”Tak, Tack” var resultatlösa. Först 1981 kunde en riktig ishall invigas och detta efter en hel säsong utan hemmais.


Under alla år har PKK drygat ut den korta hemmasäsongen med hyrd is i Göteborg. Så småningom fick klubben tillgång till ytterligare istid hemma. 1986 hade klubben 14 t/v, men eftersom säsongen i Vallhamra är relativt kort då den helt är anpassad till hockeysäsongen har PKK även fortsättningsvis hyrt is på för- och eftersäsong.

 

Redan 1972 bestämdes att klubbens färger skulle vara rött och vitt och 1981 fick klubben kommunens tillstånd att använda klockstapeln i klubbmärket

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:57 Skribent: Karin af Ekenstam

  

oves


teleutveckling
Telekonsulttjänster

ADJproduktion
Arbetar med eventbolag, konferensanläggningar, företag, föreningar och inte minst privatpersoner

triumf

Idrottens_Bingo_logo

Postadress:
Partille KK - Konståkning
Vallhamra Ishall, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@partillekonstak...

Se all info